Na mrtvé řece

Na mrtvé řece

Anotace: ...

Dvakrát jsem vstoupil do neživé řeky
husté jak kapky uranu a rtuti

básník
opilý
mírně
prostořeký
který tě přemlouvá
a potom přímo nutí:

lehni si ke mně

Projdeme ouškem vzrušující jehly
a kdyby si k nám
třeba jiní lehli
odmítneme je - rezolutně... jemně

Dělit se o city
je jako stavět mosty
přes vyschlá koryta
zemřelých vodních toků

Nejsem já... nejsi ty
jediný závěr... prostý...
dvě těla umytá
čekající v doku

na transport přes vody
dvakrát mrtvé řeky


básník
prostořeký

ty
dcera
náhody
...
Autor Styxian, 11.08.2005
Přečteno 382x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí