Bez domova

Bez domova

Anotace: nemají na byt, ale na alkohol se vždy najde...

Vyčerpáš v noci svojí dávku,
tak jako ten jenž našel zlatou
a nechce čekat na volavku,
když zítra možná bude tátou.

Naliješ do žil trochu jedu,
vždyť kolem se ho válí dost.
Chci milý být, však nedovedu,
tak nepředstírej upřímnost.

Lehneš si v křoví vedle cesty,
usneš a sen si necháš zdát,
o ženách, bohatství a štěstí,
o tom, že měl tě každý rád.

Ráno je zase realitou,
zima ti přeje dobrý den,
polykáš stravu neumytou,
zmizel pryč krásný sen!

Dopiješ z kalíšků zbytky kávy,
oharky doutnající země dává,
bývají z cigaret či trávy,
jsi mimo společnost - to se stává!
Autor Obyčejný básník, 07.07.2008
Přečteno 234x
Tipy 12
Poslední tipující: ziriant, labuť, SZN, Nahá, danav, Churry, Romana Šamanka Ladyloba, igniss
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kam chodíš na ty náměty
není snad lepší pohled snový
být mimo společnost
ještě neznamená nevidět komety
pořád lepší starý kabát než-li nový
to co je v duši, je ten pravý skvost
automat píšePAE

09.07.2008 00:30:00 | SZN

Jo, stává. Je mi z toho nanic, ale líbí se mi. ;)

08.07.2008 21:48:00 | Nahá

Hodně zemitý a hodně pravdivý... "o)

07.07.2008 22:14:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí