Dnešek

Dnešek

Anotace: verše

Po ulici se valí davy lidí,
slunce hraje na struny dne blues,
v obchodním domě;
reklama si dala ke svačině zákazníka,
a příručí s televizní hlavou,
nabízí přestárlé mobily.

Auta troubí rekviem za málo místa,
a svoboda:
ta žebrá u Prašné brány.

Zfetovaná lásko, kde máš své místo?
Na vlakovém nádraží,
kde cizinec přichází o vzdušné zámky.

Dvanáctiletá někam poslala matku,
a ta odkládá svoji tvář na noční stoleček.
A ptá se sebe sama:
co je dnešek?
Autor Hombre, 08.07.2008
Přečteno 248x
Tipy 2
Poslední tipující: SZN, Caracol
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

super dílo... pravdivé... krásné

08.07.2008 22:35:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí