Spánek

Spánek

Anotace: Krátké volnoveršované dílko na téma usnutí a probuzení, taková ta R.E.M. fáze co se jí říká snění :) ať se vám třeba líbí :)

Navlékni plavky
neskákej
nepomůžeš si
pomalu jen smáčej špičky
spouštěj se hloubš
klesej

vnímej temnotu
nech se pohltit
staň se abstrakcí
smítkem prachu před projektorem
čekej

cítíš to
elektřinu vzduchu
doutnající nedopalek
v projekční kabině
kliku co sám jí točíš
začínáš

Záblesk
na víčkách honí se mžitky
množí se
v chrčení pískotu klapek
kdesi vzadu
zapadaj soukolí
podvědomí

Stáváš se personifikací
konjunkcí vyhaslých vteřin
skřívanou reprízou zítřka
koktejlem futura s melancholií dávna
v explozivní směsi
imploduješ ven

Ve vyvrcholení
diletuješ čas
odnikud hmotníš se
tikot vkrádá se do děje
resuscituje
posledním pomázáním

Vytahuje na břeh
do úst vkládá pachuť
na krk věší bolest
paprsek loudí se skrz žaluzie

vítej zpět
Autor Sandcrew, 10.07.2008
Přečteno 320x
Tipy 7
Poslední tipující: Elča, Květka Š., Psavec, Churry, Marťafon
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ba ne, myslim, že je jich tak tak akorát:-) ...mě se to moc líbilo

11.07.2008 11:20:00 | Elča

Chapu, je tam mozna az moc FAV vyrazu, omlouvam se :-[

10.07.2008 23:29:00 | Sandcrew

tak tohle mi opravdu nic nedalo..

10.07.2008 19:36:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí