kostelní věž

kostelní věž

Anotace: ...po dlouhé době jsem zas na ní byl, a vzpomínek vodopád mě zaplavil...

Zase jsem po spoustě let..

vystoupal na schody
do kamene tesané,
možná ,že cestou jsem vzhůru
si přebroukal z písní pár vět,
snad na cestě nejisté
zpátky se mi nic nestane,
to až z výšky té,
odvážím se zas dolů pohledět,

více jak století
na věži naší ,zvonící různí zvoní,
hlásají slavnosti,pohřby
i pobožnost nedělní,
tenkrát byl vykován
jen a jen zvláště pro ni,
a nádherně jeho srdce zní..

lanko z oceli pletené
pomalu po dlaních zase vodím,
a jeho majestnátnost
v pohyb se dává zase,
a s úderem každým
zase vzpomínkami se brodím,
tak jako kdysi
vnímám tu nádheru v čase...
Autor chalcedon, 11.07.2008
Přečteno 232x
Tipy 4
Poslední tipující: igniss, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí