Poštovní holub

Poštovní holub

Plachtím si tak oblohou,
neohrožen pozemským světem,

lítám si, kde se mi zachce,
překvapeně zírám, jak život jde hladce,

na hvězdách v denní obloze,
čekám ve své oblíbené poloze,

na slunci při nočním světle,
ozářen myšlenkami,

jenž lidé k nebi miliony denně pošlou,
už vidím další,

letí sem poštou,
na váhu s nimi, pak dál se pošlou,

těžké jsou starosti,
horká je láska,

neúprosná je nenávist,
hořké je zklamání,

lehká je radost,
jak holubí pírko,

tak leť si!
příteli, leť si...

Vždyť daleko je blízko.
Autor padající do neznáma, 11.07.2008
Přečteno 293x
Tipy 6
Poslední tipující: zlomený a nanicovatý -__-, HarryHH, igniss, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kdo radovat se pořád umí
když kolem prší samá zlost

na louce cvrčkům tráva šumí
pro jiné málo - pro něj dost ...

29.07.2008 15:54:00 | HarryHH

Obsah je pro mne zajímavý a myšlenkový ...

11.07.2008 22:24:00 | NikitaNikaT.

skacou ti rymy, tak rytmus, zaslouzi si to vic na tom propracovat...

11.07.2008 21:06:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí