Větrná hůrka

Větrná hůrka

Anotace: trochu básně na téma Na Větrné hůrce...

Na Hůrce je hej,
Heathcliff pořádá svůj rej,
moří Hretona, Josepha i Katku,
jeho řeči má každý v zadku.
Když přiběhne Lockwoodův bisk,
Heathcliff má z něho tik!

----
Když se den končí,
Heathcliff se s Lockwoodem loučí.
Ticho na Hůrce je zřejmé,
rychle utíkejme!
Hareton sedí u stolu,
popíjí tam kofolu.
Tma se v kradla do bytu,
Katka straší v botníku.

---
Láska dělá divy,
Kateřina se hrabe z hlíny,
dusila se v hrobě,
Heathcliff ji volá k sobě.

---
Heathcliff má láska,
po celý den mlaská,
nedostane nic k jídlu,
to spíš začne žrát hlínu.

---
Hareton by mohl být pán,
kdyby se nepřestal bát.
Seká, oře a krmí,
všechno hnedka zmrví.
Hindley, jeho otec rodný,
svou smrtí ho poslal do tmy.
Autor domali, 12.07.2008
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí