Život v tomto světě

Život v tomto světě

Anotace: O životě lidech a jejich jednáních.

Život v tomto světě

Život nebo živoření,
to je to, oč tu běží.
Pro ty co rovní jsou, tu místo není,
potvory si sobecky své výhody jen střeží.

Potvory co s námi si hrají,
jak s loutkami, na divadle života.
Za provázky tahají a naše duše vysávají,
pro ně je pocit moci potřeba.

Však nebylo to takto vždy,
my rovní byli a rovní snažíme se býti,
přes to, že ubývají nám spravedlivým síly,
my bojujem a snažíme se žíti.

Snažíme se žíti jako lidé
a do země se nenechat zadupat.
To jediné nám totiž zbývá
ve světě potvor spravedlivým, budiž kat.

Ten jediný se provázků bát nemusí,
on ostrý jazyk místo meče má.
On jediný z divadla utéci se snaží
a proti zlu, pak neohroženě stává.

Stává pevně jako hora z žuly,
vysoká a příkrá dobytí se nebojí,
V životě plném srabu a bídy,
on nadevšemi je jediný.

S hlubokým pochopením a úctou
věnováno François Villonovi
Autor F.Villon, 14.07.2008
Přečteno 408x
Tipy 5
Poslední tipující: Tacca, Psavec, danaska, SZN
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obsah je takový rebelantský jako od Villona. Dávej si však pozor na rytmus, aby báseň pěkně plynula a nepřesahovaly slabiky. Těším se na další.

14.07.2008 14:34:00 | danaska

Pěkná. To s těmi potvorami a provázky-povedené a co se týká rovnosti/teď jsem si díky tobě uvědomila, kdy jsem se cítila naposledy rovná-29.3.2007/ zajímavé, znám přesné datum/

14.07.2008 08:57:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí