..NIKITCE..

..NIKITCE..

Anotace: ..překročila hranici..a není připravena.. ..kéž není jepicí..a stane se z ní žena..

Tvých 18náct je víc, než-li jen dospělost..
-je to i poznání, že každý pouhý host
na světě vezdejším, pod korunami snů
že každý počinek, má plus či mínus dnů..
že nutná pokora, při cestě na konec
stejně tak srdečnost (věř, tohle není kec)..

Žití má pravidla, ať chceš to nebo ne
a když se poruší, cosi tě dostane..
Má i své nádhery, to bez debaty tu
má štěstí ve dlaních..nebeskou kometu..
..má však i slzy ran..škrábance na duši..
tak všechno dělej tak, ať blízko k Artuši..
..ať více laskavost jde z nitra ven
při honbě k penězům můžeš mít matnost stěn!!

Oči jak zrcadla, nechť čistá máš
když myslíš na druhé – na tom si pochutnáš!!
Tak krásný dnešní den – celý ti náleží
TEN bývá oslaven – kdo z jiných netěží!!
Kdo lásku rozdává, aniž by bral
ten moudře přemýšlí – ten lidem král!!
Autor šuměnka, 16.07.2008
Přečteno 255x
Tipy 14
Poslední tipující: Skywalker, Hannazka, Hančí, Psavec, Iva Borecká, j.c., Květka Š., Kikay, Bíša
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak ráda jsem si početla...

18.07.2008 14:41:00 | Hančí

... a kdo je připraven? ...
... vítám dalšího navrátilce ... :-) ... víš že jsi poslední básničkou přispěla přesně na den před rokem? ...

18.07.2008 10:28:00 | JardaCH

To je tak krásné, že mi došla slova. Jen skládám velký hold.

16.07.2008 18:58:00 | JaniHani

Jen mlčím, nejen ke krásné báseňce, ale i k profilu...*

16.07.2008 18:07:00 | Iva Borecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí