Jen krása nestačí...

Jen krása nestačí...

Anotace: nebo ano?

Jsi krásná a voňavá jako růže,
jež proti světu je obrněna trny,
tvé velké, hnědé oči připomínajíc pohled srny,
poblázní kdejakého muže.

Tvá hebká pleť a vyzařující krása,
jež nenechává mne klidně spát,
jednoho dne čeká tě zkáza,
v podobě stáří a vrásek snad.

Ó, ano z venku jsi překrásná,
to uznat opravdu musím,
však zevnitř prolezlá červy,
kvůli zlomenému nehtu máš hned nervy
a díky mému klidu se ti hnusím.

Pod krásnou slupkou se jen hloupost skrývá,
někomu vzhled stačí, už to tak bývá.
Jsi krásná a o muže nouzi nemáš,
jen nějak nechápu co od života chceš
a co marně hledáš...?

laky, lesky, malovátka,
jsou sice hezká věc,
nebylo už dost pozlátka,
i trošku rozumu se hodí přec...?

Ne vždy v jednoduchosti je krása.
Autor efie, 17.07.2008
Přečteno 259x
Tipy 5
Poslední tipující: WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...je to za ST,námět ,obsah i básnický projev...pokud se to někomu nezdá,je jednostranně orientovaný na sebe

25.12.2008 22:02:00 | WAYWARD

Nejsem básník na slovo vzatý,kritizovat nebudu co mě se líbí.Proč malovat na obličej ksicht, když bez pozlátka je nám líp.

17.07.2008 11:58:00 | JaniHani

basnicky se mi to nelibi, ale lidsky s tebou naprosto souhlasim :)

17.07.2008 11:34:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí