Babička

Babička

Anotace: Tak tohle je básnička pro moji babičku, která 12.7 2008 zemřela po krátké těžké nemoci ve věku 77 let. Dlužím jí toho spoustu a zasloužila by si určitě lepší básničku, ale tak, prozatím, aspoň tohle.

Od života navíc nic, nikdy jsi nechtěla
všechno jsi pro nás obětovala
vždy, když jsme potřebovali, vedle jsi seděla
celé rodině a blízkým, lásku jsi rozdávala.

Proč náhle Bůh, vzal si tě k sobě
najednou všude prázdno zavládlo
my viděli anděla v tobě
teď jakoby peklo mne ovládlo

Snad Bůh ví co udělal,
a vidí v nás tu změnu,
víc škody než užitku nadělal,
snad dá ti za tvoji oběť odměnu.

I když si odešla v našich srdcích zůstaneš navždy
Vždy na tebe v dobrém vzpomínat budeme
Kéž by tvoji dobrotu, mohl pocítit každý
Ve tvých šlépějích rádi pudeme

Teď klidně odpočívej v pokoji
i tam kde jsi odešla radost rozdávej
Zase tě spatříme, nikdo se nebojí
I když tě nevidíme, čas od času nám zamávej.

Bůh s tebou
Autor PECEN-chleba, 17.07.2008
Přečteno 480x
Tipy 5
Poslední tipující: Cassandra, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky Terce jsem narazila na tvoje básničky musím říct že jsou dobré hlavně tahle mě tak nějak dostala .Piš dál budu tě sledovat

02.08.2008 01:48:00 | Cassandra

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí