Střípek z mozaiky VII. - hnědo-zelený

Střípek z mozaiky VII. - hnědo-zelený

Anotace: Stejně jako ten předchozí vznikl pod Krudumem při archeologické brigádě na zaniklém kostele sv. Mikuláše z poloviny 13.století.

Jak šíp z luku právě vystřelený
řítím se s očima dokořán
Rty mé zůstanou uzavřeny
a srdce jen bije na poplach

Erion, tak zní mé jméno tebou zahozené
Erion, tak zní mé jméno dobou zatracené
Erion, tak zní mé jméno z dávna
má touha žít je však neodkladná

Udýchaná dlouhým během bez konce
ztrácím se v oběti trávě
pálící nohy zchladnou mi v potoce
snad usnu, v modrém a potrhaném hávě

Erion, to jméno neztrácí na významu
Erion, být sama sebou já však nepřestanu
Erion, zní to jak vystřelený šíp
snad my dva jednou dokážeme žít
Přečteno 223x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsi vážně dobrá. Něco vydej, bude to stát za to ;-) Tyhle staré básničky neuvěřitelně přesně vystihují podstatu tvé duše - A právě v tom je jejich síla...

30.01.2008 19:20:00 | Lisa.Ginmi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí