Téma na román

Téma na román

Anotace: ..........

Za okny podzimní vítr duje,
u stolu sedí s mužem žena,
jež z mlčenlivých slov jeho
jest upředena.

Prázdná síň s jednou židlí
a na ní sedí muž,
stačí, aby mávl křídly
a ženě řekl: „Služ!“

A žena vstává, posluhuje
za okny vítr silně duje,
odlesk měsíce zračí se
v temné louži a nocí
neslyšně postava se plouží.

U krbu v síni tiše postává,
upřeně hledí na muže
v očích jeho lesknou se
slzí kaluže. Ženu chtěl by
líbat – však nemůže!

V nehybném stínu stojí tam
za skřehotavého křiku vran
a dotknouti jí nelze se.
Muž unavený nocí, sám
a v hlavě další jen
- téma na román.
Autor Dalar.janka, 21.07.2008
Přečteno 290x
Tipy 6
Poslední tipující: okapovaroura, Psavec, WhiteSkull, FrankieLamprt, Inies
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hlavu vzhůru, námětů je mnoho, však využít je.. Téma jo, to je na román, hlavně ne romantický!

21.07.2008 16:17:00 | Inies

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí