..macecha..

..macecha..

Anotace: ..snaha o zmírnění již tak nelehké reality..

Veleslavný soude..
já jsem chudá žena..
nemám žádný mozek, ni žádného věna
před vámi tu padám nyní na kolena
alimenty chtějí – má čest ohrožena..
Nemám ani ruce ku poctivé práci
v sociální žiju téměř korporaci..
Slavný soude prosím, přihlédněte k tomu
že chudobu s bídou třu od domu k domu..

Veleslavný soude..
já jsem chudák žena..
nemám žádné nitro, nevlastním ni léna..
před Vámi tu padám k smrti ukřivděná
alimenty chtějí - jsem tím rozezlená..
Chci svá práva stejně jako každý jiný
vždyť se má tu dobře – kdo jako já líný.
Slavný soude prosím, neberte mi nic
chci být stále slavnou – husou z Nemanic..

Veleslavný soude..
jsem chudičká žena..
malého mám muže – páteř pokřivená..
před Vámi tu padám s barvou do zelena
alimenty chtějí – tím jsem zaskočena..
Nemám chutě přijít o své výdobytky
tak podvodně tahám za vší možné nitky.
Slavný soude prosím, lakota můj svět
macechou jsem vhodnou téměř na námět..
Autor šuměnka, 22.07.2008
Přečteno 260x
Tipy 11
Poslední tipující: Levandule, Štěpina G, Hančí, Bíša, Hannazka, shakespeares
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je gigabáseň na tragikomedii života. Znám ty pocity... Dostali jsme do péče holky Pavla, a víš kolik na ně maminka platí? 400Kč na 13tiletou, 600Kč na 17tiletou. Fraška :-DDD

30.07.2008 10:03:00 | Levandule

i ty jedna...já jí říkám maceška...

23.07.2008 19:25:00 | Hančí

Tééééda! To vypadá, jako bys předsedala soudu! To je normální soudnička jako vystřižená a navíc v básni! Ten zpívající právník (japasejenom jmenuje???) by se mohl jít zahrabat!!! :o)

22.07.2008 14:53:00 | Hannazka

moc hezký rytmus...a taky myšlenka je zajímavá...obdivuju ty, co umějí psát o všem možném... i nemožném...:-))

22.07.2008 11:34:00 | shakespeares

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí