Malý tulák

Malý tulák

Anotace: Balada o malém chlapci.

Unavený malý dítě potlouká se ulicí
Špinavý a hladový - krást je pro něj tradicí
Světlé vlasy dávno nemá, teď je zdobí špína, prach
Spí na zemi v temných koutech, kde vládne jenom tma a strach

Často čeká na nádraží a svůj vlak tam vyhlíží
Snad už přijede ten rychlík, co odveze ho z potíží
Srdce plné strasti mu tiše a klidně bije
Lidé i on sám netuší, že letos zimu nepřežije

(Zhudebnila folková skupina www.modrypondeli.wz.cz v roce 2005)
Autor Dessinateur, 22.07.2008
Přečteno 307x
Tipy 4
Poslední tipující: Myrja, Churry, Hannazka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

rychlík, co odváží z potíží - kde koupit jízdenku?

03.08.2008 22:57:00 | Myrja

Život a svět je krutej!

24.07.2008 15:16:00 | Hannazka

Velmi zajímavé a posmutnělé. Těším se na zhudebněnou versi.

23.07.2008 13:52:00 | Guru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí