Ve stínu mezi kapradinami

Ve stínu mezi kapradinami

Anotace: o vílách

Tančila ladně přes kapky rosy,
její nohy byly zcela bosy.
Modré oči líbali se s oblohou,
kouzelnější a jasnější snad už být nemohou.
Vlasy utkané ze zlaté nitě
chytali luční kvítí jako sítě.
Ústa ale neživě vyhlížela,
tak málo o světě přemýšlela.
Svůj život tanci zasvětila,
starostem i moudrostem odvětila.
Nechtěla dál plakat,
do vílí pasti se nechala vlákat.
Slíbili ji tanec při měsíčku,
Co ty o tom víš, sýčku?
Co víš o lidském soužení,
o nesmyslném toužení?
Mít tak lehký šat z pavučin,
smát už se časem naučím.
Být volná jako pták,
nemuset svému srdci lhát.
Tančit a radovat se z lehkosti,
za hlavu zahodit starosti.
Já ale nejsem spanilá víla,
při zemi drží mě zlá síla.
Stále koukám ne nebe,
studená půda mě zebe.
Autor Barbara Smílová, 15.08.2005
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pekne

27.02.2006 20:00:00 | 89Rosa

hezné, krásně napsané

25.09.2005 18:54:00 | Alexej Rigel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí