tiché noci

tiché noci

Anotace: v prázdném pokoji

tiché noci v prázdném pokoji
lodní kufr stojí sbalen
a nedočkave vrhá stín

a já už vím,
že v tom stínu
se neskrýváš,
(a ani když si stokrát řeknu, že přece)

otevřeným oknem
mi vítr přinesl
holubici míru

zavrkala a pak padla
s krvavou ranou pod křídlem

rozutíkané korále
ve všech koutech
zapomenutá lahev
vody, co se davno zkazila

rozutíkané korále
byly žluty.
voda žlukla.
bílá holubice umřela.

A tak
na pelesti
v prázdné noci a cizím pokoji
píšu
pro potechu

prázdným stínům….
Autor Franti, 23.07.2008
Přečteno 207x
Tipy 4
Poslední tipující: adida, fialová, okapovaroura
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí