Poesie

Poesie

Anotace: ...

Ptala ses k čemu je poesie dobrá?

Nevím, zkus se zeptat
Danteho,
Shakespeara,
nebo Goetha…

A pokud nebudeš rozumět
italsky,
anglicky,
ani německy,
tak se zkus zeptat
Vrchlického,
Březiny,
nebo Holana…

Ale kdybych ti to měl říct já,
tak poesie je dobrá k tomu,
abych mohl dýchat…

Všeobecně vzato,
je poesie potřeba, jako všech ostatních,
myslitelných i nemyslitelných, věcí
v našem vesmírku –
k ničemu.
Autor Žiťa, 25.07.2008
Přečteno 248x
Tipy 5
Poslední tipující: WAYWARD, cevert, Churry
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...souhlas se saddova

27.07.2008 21:13:00 | WAYWARD

poezie je jen pro par blaznu :-)
takovych jako sme tady my...

25.07.2008 17:31:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí