Bludná slova

Bludná slova

Anotace: ....

Jednou za čas zaskřípou ve svých pantech dveře, které otevírají ruce kajícníků a prosebné oči šedých tváří nesměle nahlédnou do vnitřního světa těch, co dali kdysi pokyn okřídleným snům, aby uzavřely na sedm západů ta vrátka od srdcí.
Ten den vyryjí tóny stopy do duše.

Co ty víš a znáš
a stejně nevytušíš nic
o krocích zchromlých jelenů
kteří vypili do dna lesní tůň
aby zanechali laně žíznivé
na pospas vlkům v rouchu beránčím.

Co ty víš a znáš
a stejně netušíš
kam jdu dnes vypít džbánek svůj
kde naplním ho krví po okraj
k přípitku s jarem
které v náladě podzimní
vypláče rudé slzy
za noci letních vůní.

Co ty víš a znáš
a stejně nevytušíš
tu chvíli jdoucí ruku v ruce
s tóny
jenž budou rýt
stopy do duše.
Autor Jan Urban, 26.07.2008
Přečteno 315x
Tipy 9
Poslední tipující: kouzelníček, Holis, malá a šikovná, s.e.n, Marfuša, Špáďa
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co já vím? Že mám v ložnici netopýra, a bojím se že ho kocour sní…

24.11.2009 06:48:00 | kouzelníček

Je to fakt,že nevím skoro nic a pak snadno uvěřím.

16.08.2008 14:14:00 | s.e.n

Vynikající.

05.08.2008 12:09:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí