Jen chvíli si tak snít

Jen chvíli si tak snít

Anotace: Básnička o psékovi, o hvězdách a o tom, jak se svět točí.

Jen chvíli si tak snít a přitom v rukou mít
malý lístek, co suchý strom ti dal
Horskou loukou jít, z pramene vodu pít
pak si lehnout do trávy opodál

Svět se točí dál, čas jakoby se ti smál
a tvůj život každý den měnil směr
Šum stromů a zpěv ptačí, hmmm, to ti postačí
v kapsách máš akorát pár velkých děr

Tyhle končiny ty znáš, sem často chodíváš
sám nebo se svým psím přítelem
Ten se nikdy nemračí, neustále skotačí
a v horších chvílích rozveselí den

Večer u nohou usíná, zatímco slunce zhasíná
a na nebe přijíždí Velký vůz
Oblohou v něm uhání, zářivé hvězdy prohání
přitom vyje na měsíc to svý blues
Autor Dessinateur, 26.07.2008
Přečteno 400x
Tipy 5
Poslední tipující: Myrja, Psavec, takova, Churry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

jo je to melodické

26.07.2008 19:36:00 | takova

Zajímavá myšlenka....a pěkně ztvárněná..nicméně bych řekla že je to spíš píseň..:-)

26.07.2008 17:10:00 | Boudicca

Neříkej, že to není písnička! "o)

26.07.2008 11:11:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí