Mozartův podvečer

Mozartův podvečer

Anotace: - Květy černého bezu -

Sbírka: Květy černého bezu

°°

Podvečer
. . .
místnosti prochvívá Mozart
(klavírní koncert No 26 - K 237)
. . .
snažím si představit
jaké by to bylo s Tebou
. . .
zase mít Tvou hlavu v klíně
ruce v sobě propleteny
kouzelnou bárkou
nechali bychom se unášet
až tam . . .
kde obzory splývají v jedno
nerozeznáš nebe a zemi
vzácná jednota našeho bytí

Mozartův podvečer
děti malují Malého Prince v Praze
Vedou se spolu přes Vltavu
po Karlově mostě
Hradčany září v posledních paprscích slunce
Musím je provést na Bertramku
a všemi hradními zahradami
Petřínským sadem
Nerudovkou ke svatému Mikuláši
K Werichově vile
kolem Lenonovy zdi
Na Slavín
a na Parukářku
Musí to být co nejdřív . . .
Musím jim ukázat i jednu lavičku
tam co jsme spolu s maminkou kdysi sedávali
. . .

°°
Autor rolon, 26.07.2008
Přečteno 295x
Tipy 13
Poslední tipující: Noc17, okapovaroura, Lota, Psavec, spare, WAYWARD, Dota Slunská, Myrja
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jde mi z tebe mráz po zádech...

26.07.2008 21:28:00 | Churry

Hezká.

26.07.2008 21:21:00 | Psavec

:-)

26.07.2008 20:52:00 | spare

...jo.

26.07.2008 19:53:00 | WAYWARD

Plné citu. Střízlivě a přesto velice působivě napsáno.

26.07.2008 19:38:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí