Zasněná (Robinsonka)

Zasněná (Robinsonka)

Anotace: Básnička o jedné dívce.

Jsem holka s duší Robinsonky
nad hlavou mám hejna mraků
dostávám se do rozpaků
když zasněná se zapomenu
a v hlavě slyším dálek zvonky

Na ostrově pestrých ptáků
vzácných zvířat, krásných květin
bez dechu a s dojetím
sama chodím bosá po něm
ve vlasech květ vlčích máků

Jsem holka s duší mořeplavce
v plachtách slýchám větru ševel
jak lovkyně černých perel
potápím se do hlubin snů
do světa, kde není dravce

(epilog)
Já věčně zasněná až po kolena
v představách se procházím tam, kde není nesnází
kde se mé sny tajně schází já zůstávám věčně zasněná
jsem holka zasněná
Autor Dessinateur, 27.07.2008
Přečteno 311x
Tipy 2
Poslední tipující: Myrja, denebrin
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobře napsané ...

03.08.2008 22:50:00 | Myrja

Já děkuji za pochvalu!
Nepsal jsem to na koleni - chvíli to trvalo.
:o)

03.08.2008 22:39:00 | Dessinateur

Moc hezké. A příjemné zjištění, že někdo zvládne složitější stavbu verše.

03.08.2008 17:32:00 | denebrin

Myslím, že se ti to povedlo, ten epilog by to chtělo ještě malinko vylepšit, ale jinak velmi vydařené

27.07.2008 13:10:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí