Víly

Víly

Anotace: Taková pohádková fantazie, trochu houbařská...

Kvečeru v trávě, v čarodějném kruhu
tančily víly na špičkách,
déšť padal v drobných kapičkách,
nebe si od slunce vyškemralo duhu.

A ty sis do vlasů vpletla modrou stuhu,
připojila ses k jejich tanečku
a já si v duchu říkal, panečku,
jakpak té dívce jde tancování k duhu.

Smála se s nimi smíchem zvonivým,
na mě v tu chvíli přišly pochybnosti,
zda je to dívka z masa, krve, kostí
a co že vůbec vlastně o ní vím.

Až k ránu moje úzkost polevila,
už nemyslím, že ta dívka je víla.
Krůpěje krve na hnědých čepičkách
připomínají Tvůj tanec na špičkách.
Autor Jenda P., 28.07.2008
Přečteno 782x
Tipy 10
Poslední tipující: sluníčko sedmitečné, hanele m., UCET KE ZRUSENI, Pevya, Churry, fuu, shakespeares, sýc
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco málo bych vynechala, až moc slovíček, ale líbí se mi!

13.03.2014 14:45:42 | sluníčko sedmitečné

líbí se mi a hodně...opravdu hodně...

06.08.2008 13:02:00 | fuu

hezká fantazie...

29.07.2008 06:31:00 | shakespeares

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí