..příslovíčková..

..příslovíčková..

Anotace: ..dobré slovo hubu nespálí..možná smutek Váš tím oddálím :o))

Sbírka: ..mimochodem..

..jak se říká – Boží mlýny melou
pomalu a jistě dávku celou..
tak vyperte duši ošuntělou
novým zítřkům zazpívejte „hellou“..

..škoda krásy tam kde rozum není
nitro se zde, tak i v nebi cení
tudíž dámy nechte šminkaření
nejspíš se tím pohled na vás změní..

..lepší bývá nohou uklouznutí
než jazykem v slovech bez obutí
když vás zloba k jadrnosti nutí
nacpěte svá ústa do prasknutí..

..svině, prý když kaliště svá mají
na čistotu vody příliš dbají
pak je lepší stát jak koně v stáji
co se ržaním svého domáhají..

..a že prázdný sud nejvíce duní
do sklepa je strkán v šeroluní
raději býti tedy tichou vůní
co se v žití hřeje na výsluní..
Autor šuměnka, 28.07.2008
Přečteno 293x
Tipy 20
Poslední tipující: Myrja, okapovaroura, Lota, 0-0, Hannazka, Beepat, NikitaNikaT., Štěpina G, WAYWARD, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedené dílko

28.07.2008 21:36:00 | Myrja

Moudrá to básenka :o) a moc povedená :o))

28.07.2008 15:51:00 | Beepat

ST! smekám, skláním se ... pravdivé a poučné.

28.07.2008 15:05:00 | NikitaNikaT.

...je to za ST :-)

28.07.2008 14:44:00 | WAYWARD

Krásně vyjádřené - přísloví v básni...

28.07.2008 14:28:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí