Kamínek

Kamínek

Anotace: kamínek je o dědečkovi o dni který bude jednou pro vždy posvátný

Půlnoc už odbila
už bude ráno
hospodská zavírá
pro dnes má vystaráno

V kostele z půlnoční
zhasla poslední svíce
v tiché hodince noční
svítí hvězd na tisíce
okénko v celém kraji
svítí jen jediné
co duše moje tají
snad mi Bůh promine

Na procházku se těším
zas příští neděli
zas k tobě lásku cítím
můj strážný anděli
vím jistě že není možné
čas dávný navrátit
můj andílku vážný
nemůžem spolu žít

Minutu po minutě
odbíjí hodina
na prahu mňouká kotě
když kočka usíná
a do té tmy a klidu
se vrací náhle svit
v duši zas cítím tíhu
že musím odejít

Nakonec na mne voláš
„už nevrátím se zpět
pozdravuj všechny dole
jež obývají svět.“
Končí již pohádka
co byla o nás dvou
zbyla jen památka
- kamínek pod vrbou...
Autor prouteny kosik, 29.07.2008
Přečteno 249x
Tipy 11
Poslední tipující: 6thSun, NikitaNikaT., Monsignore, okapovaroura, Holis, WAYWARD, hanele m., jusTMee
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš dobrý nápady a tvořím hezký a srozumitelný obrazy. Zkusil bych být tebou nastudovat rytmiku a uplatnit jí. Ve vázané poezii je to něco, co jí dokáže neskutečně zvednout.

07.10.2014 16:54:04 | Tom Dvořák

Děkuji Ti, za radu ...

12.10.2014 22:48:47 | prouteny kosik

ST! líbí se mi projev citů a myšlenek, ten konec to krásně uzavřel.

31.07.2008 16:17:00 | NikitaNikaT.

...ST,krom maličkosti velmi dobré.

29.07.2008 23:11:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí