Večer u jezera

Večer u jezera

Anotace: Načrtnuta večerní nálada u jezera, taková pohádková fantazie, tak trochu variace na Pohádku od K.Plíhala. Možná tomu chybí pointa, třeba ji ještě někdy dopíšu :-)

V mlhavém oparu při břehu jezera
tančily rusalky uprostřed večera,
zvonivě smějí se, baletí po vodě
v radostné svobodě, jsou prostě v pohodě.

A Měsíc, ten snílek, úsměv má ze zlata,
celá tvář jeho je slavnostně kulatá.
Přišla se podívat i paní Kometa,
pak mávla ocasem, letí dál do světa.

Světlušky pospíší zažehnout kahany,
z oblaků zaznějí nebeské varhany.
Často se ozývá serafů harfy tón,
spolu s ním line se lahodný baryton.

Vítr si ševelí v korunách stromoví
co šeptal včera mi dneska již nepoví.
Profoukne jehličí, hladinu rozčeří,
potom si odfičí, myslím že k večeři.

Skřítkové z rozmaru sousedy pozvou si,
a pak se škádlí a tahají za vousy.
Maličcí mužíčci hopsají na špičkách
v zelených kabátcích, zelených čepičkách.

Čarovné báby i dědové od cechu
za lubem mají zas nějakou neplechu.
Míchají lektvary z jedových bobulí
a přitom pronáší kouzelnou formuli.

A vodník Česílko v úboru koupacím
spletl si z rákosu křesílko houpací.
Houpity, houpity, z faječky bafe,
čaj už má dopitý, teď si dá kafe...
Autor Jenda P., 30.07.2008
Přečteno 695x
Tipy 13
Poslední tipující: hanele m., Kapka, Holis, Hedvika, okapovaroura, sýc, Marfuša, Monsignore, Churry
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi že umíš zacházet se slovy.. s rýmy i melodií, je to milý

24.11.2012 12:30:36 | hanele m.

Čtu se zpožděním, ale - umíííš!

08.01.2009 15:12:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí