Její ranní dávka

Její ranní dávka

Anotace: aneb ranní cigaretka jedné imaginární osoby...inspirací mi byla Antidepresivní rybička od Vypsaný fixy

Ona je rebel
závislý na neřestech
nekonečně všedních dnů

Duhové rybičky
v akváriu těla
putují a žerou
nitrožilní splíny
co jí otrávily svět
tak růžově bezchybný

Antitoxická lesní víla
koupe se v krevním řečišti
a chrání duhový zázrak
vibrující životní silou
před neduhy vnějšího svět

Ona si jako vždycky
zapálí ranní cigáro
ke kafi z plastovýho kelímku

Šlahouny popínavých rostlin
provokují čarodějku zahradnici
a malinkého trpaslíčka
spícího v plicní komůrce

Jedovatý had
množí dravé poslíčky
aby uškrtily srdce
co včera přetékalo
duhovou hmotou zítřka

A ona si ze zvyku
dá ještě dvě další
na uklidnění

zabíjí svoje rybičky
Autor mňousek, 01.08.2008
Přečteno 272x
Tipy 2
Poslední tipující: jusTMee, Caracol
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ačkoli Tvou inspiraci (vypsanou fixu) nemám moc oblíbenou, báseňka se Ti podařila skvěle...

01.08.2008 02:15:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí