Víra

Víra

Anotace: Víra ? pěkně zmatená básnička let dávno minulých

Proč věřit mám a čemu vlastně ?
Proč nepřiznat klam a nač skládat básně?
Proč číst v těch knihách a nač je číst?
Jest napsán klam v nich na čistý list.
Kdo do nich psal
ten lidí znal
znal jejich sny a přání
kdo je však četl
ten dobře ví
že je to jenom zdání.
Proč věřit v to, co nevidím
a přát si to, co nestane se?
Proč věřit, když dobře vím
že jsem jak kůň
a ten, že pána nese.
Já v teplo dlaní nevěřím
protože mé jsou z ledu
já v lásku lidí nevěřím
je z falešného medu.
Nevěřím dávno pohádkám
nevěřím svému zdání
já patřím k novým Popelkám
však bez oříšku, paní...
Autor prouteny kosik, 01.08.2008
Přečteno 253x
Tipy 10
Poslední tipující: 6thSun, hanele m., just me, jusTMee, SZN, WAYWARD, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nač házíš flintu do žita
když kniha dopsána není
sklenice není dopita
z tvé básně těžké obvinění

01.08.2008 09:41:00 | SZN

...taky doufám,že na mnoho proč již znáš odpověď :-)

01.08.2008 09:35:00 | WAYWARD

U mě dobré a věřím, že již temu tak není, že je mnohem lépe a víra, či naděje a láska je u Tebe.

01.08.2008 09:00:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí