Labutě

Labutě

Anotace: ... nádherní ptáci.

LABUTĚ

Sináš a jdeš po dlouhém mostě
Řídneš, smuten a bolej´ tě kostě
Zahraju ti píseň labutí
Zmocní se tě dojmutí.

Neříkej, žes nešel nábřežím
Tam své labutě as já střežím
Jsou bílé a dělají ti chutě
Když načechrávají si perutě.

Jsou krásné, když se vznesou
Své sny nahoru též nesou
Jako když sní a bdí člověk
Kam se pak poděl novověk?

Hraju píseň labutí a zpívám do nebe
Že sníh a mráz a led mě nezebe
Když koukám na bílé labutě
Strach mám o ně hrozný, proklatě!

Zpívám jim a také je krmím
Já s křídly jako ony umím
Neříkejte, že je nemáte rádi
Když zpívá Vám o jejich letu
Já už si to asi pletu
Když zpívá o nich Vaše máti.
Autor Zasněný básník, 04.08.2008
Přečteno 329x
Tipy 2
Poslední tipující: Květka Š., Simísek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ajajajajajajaj, zase tě ponejspis nepotesim, me to proste nekdy sem tam nejde pres jazyk,ale i presto se mi to zda lepsi nez ten tvuj tvaroh :-D¨
myslim, že tvuj lit. smer je spise na povidky, uvahy....
i robot pise JSI :-), tak bez řečí :)

04.08.2008 15:06:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí