Dočkám se?

Dočkám se?

Anotace: pro Kačenku...

U fontány na neznámou dívku čekám,
pro sebe počítám:,,Přijde, nepřijde..."
Do hloubky pohledem zabloudím,
hladina jen postavu jednu odráží.

Místo vedle mne je stále volné,
chtěl bych aby obsazeno bylo.
Tváře kamenné falešně se mi smějí:
,,Zbytečně ji Ty snílku vyhlížíš"

Nechce se mi věřit těm slovům,
ať jakkoliv pravdivá jsou.
Její slib nad vodou mne drží
a nahlodání víry brání.

Křičím marně odpověď svou:
,,Mlčte zrůdy, slíbila to!"
Z úst krutě vyšpulených,
jedovatou slinu vypouští.

Kolemjdoucím dívkám do tváře se dívám,
ta to není, tamta taky ne, že by tahle?...
Odpovědí jsou pohledy udivené,
sem tam i poznámka posměšná.

Myslím že šanci jsem měl,
naděje drobná tu byla.
Tma na prostor kolem se snáší
a já tady stojím sám.

Zklamán pro dnešní den,
rozhodnut pro zítřek.
Znovu sem ráno zajdu,
jednou přece přijít musí...
Autor Modrý Adept, 03.10.2004
Přečteno 541x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí