Sen o mém domu

Sen o mém domu

Anotace: je to taková povídka o o skutečném snu

Otevřel jsem oči, rozhlížím se kolem, nikde nikdo jen já se slavíkem duo pějem. Jdu po ulici a nikde ani živáčka, až najednou zazní známá písnička. Jdu k domu a marně bloudím ve svých vzpomínkách. Dívám se na ten dům ty okna a ta fasáda to já jsem stvořil. V tu ránu cimbál udeřil a já se kolem rozhlížím. Jdu nahoru až k vinohradu a v tu chvíli se vítr zvedl. Vinná réva se klaněla k zemi a pak zazněla píseň Vinohrady o té písničce se mi začalo snívat, když zrovna někdo začal zpívat. Šel jsem za tým hlasem možná přidal bych se. Příjdu k dveřím dřevěným a náhle slyším známé hlasy ony cosi říkají si. Zvuky ťukajících sklenic o sebe a lidi volající na sebe. Já otevírám dveře celé, ale nikoho zde nevidím. Pak já vůni vína cítím proč pak já se neotočím. Já sahám na kliku a potom si zpívám o vínu.Otevřel jsem dveře, ale všude tma. Rožnul jsem si světlo a támhle se hýbe něco šedého. Ty rysy a tá postava to je moje představa? že by to bylo mé druhé já, ale mi nejsme dva! Osoba náhle zmizela a na mne zima přilehla. Já dívám se na ty cihle černé, jak jsou hezky zabarvené. A těch demižonu co je kolem a v každém víno a slivovice jen. Já ochutnal hned to zkraje a zjistil, že kyselé je. Pak přicházím k tomu poslednímu a zase si zpívám o vínu. A pak přišel ten správný čas kdy tomu všemu musím sbohem dát.A tak všechny dveře zavírám, ale tu píseň v dálce slýchávám.
Pak otevírám oči stoupnu si k oknu......
BYL TO SEN O MÉM DOMU.
Autor puffka, 06.08.2008
Přečteno 299x
Tipy 3
Poslední tipující: a n d r é, Rbb
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pro povidky jsou tu sekce povidky :-)

06.08.2008 17:42:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí