Toulání

Toulání

Anotace: Pro toho,kdo tenhle práh přešel a dokázal se vrátit...

Sbírka: Slova moje vlastní

Snovou tou krajinou proplouvám bez tíže,
šlehnutím proutku se ocitám v hlubinách.
Přede mnou řeka a převozník po mě sáh,
na krku houpá se řetízek-bez kříže +

Pohledem smutným řekl si o minci,
stříbrem se blyštěla,než jsem ji upustil.
V oparu mlhavém kovově zazněla,
radu dal na cestu,dřív než mě opustil.

Na cestu ,ze které nebylo návratu,
víno jsem vypil a v pravdu se měnilo.
Na cestu ponurou,na cestu bez zvratů,
v hlavě mi žhnulo a v krvi mi pěnilo.

A jako Dante toulám se podsvětím,
nepřijde čas,kdy křídla svá roztáhnu.
Nepřijde čas,kdy do výše vyletím,
pohledem svým,tu smutnou zem obsáhnu.

Dávno už naději ztratil jsem v temnotě,
zemřela poslední,chutnala slaně....
čelo mi hoří a zesláblé dlaně,
epitaf vepsaly o mojí samotě .
Autor Pietro, 18.08.2005
Přečteno 360x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Vyrazilo mi to dech. Moc pěkné

30.01.2006 17:06:00 | niKoteen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí