Za zdí

Za zdí

Anotace: ...

Prýskají těla
pohřebních váz,
mazlavé listí
kluzko pod kříži,
strnulý mramor,
zvrhlá přímost brojí
proti křivkám životů.
Hojivé bělmo nebe
vysoko nad hřbitovem,
tam po chvílích smutku
čiré duše vyvěrají.

Ticho léčí nebožtíky
důstojnou řečí věků.
Tu a onde cídí hříšné nádoby
brusným rounem žalmů
nadhvězdná spravedlnost,
kameník vtesal v pomníky
minuté znaky, v něž rozplynul se člověk,
táhlý nářek chryzantém zbyl
a veverky shlukují a chápou se
ramen prstnatých topolů.
Pode vším sivý den
a vážné mlčení
roubené jalovci a závětrnou zdí.

U východu rezavé kvílení.
Zaběhlé děti a nemytí psi.
Krvavé slunce, co žaluje.
Autor Taog, 14.08.2008
Přečteno 271x
Tipy 11
Poslední tipující: kavec, labuť, Psavec, okapovaroura, Holis, Lota, Bíša, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a nefandím ti , ale tebe číst je zážitek ...Moc se mi líbí a hned jak to dopíšu , tak si ji přečtu ještě jednou...Jirka

28.08.2008 15:17:00 | kavec

zapůsobila na mne celá, ale ta druhá sloka asi víc...

14.08.2008 22:42:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí