Úplněk když zavolá...

Úplněk když zavolá...

Anotace: Je právě dnes!

Ze snů mne vyvolává zvonivým smíchem,
láká hlasem melodické Panovy flétny,
stříbřitou taktovkou rozcinkal zvonky luční,
noc zvláštním sinavým světlem přioděna,
stojí tu jako spolehlivá gardedáma...

Partner měsíc s úsměvnou svou tváří,
s graciézní úklonou mne okázale vítá,
zástup hvězd v uctivých pukrlatech,
spěšně parket uprazdňují taneční,
mléčné dráhy zpívání, do ticha noci zní...

Tlukot slavíků svým doprovodem hraje k tanci,
zlatavý rej tu provívá vesmírným prostorem,
drnčivým rytmem zvučí cvrččí kastaněty,
z náruče své propustí až pozdě nad ránem,
jen chladivý polibek přilétne na žhavé rety...

Tak zase příště...
Autor Krtica, 19.08.2005
Přečteno 335x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jani, tahle je taky skvělá, myslím, že by stál aza přečtení, navíc je krásně napsaná, bude se dobře přednášet

11.09.2005 12:08:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí