Přátelstvíí....

Přátelstvíí....

Anotace: je to pro moji kamosku, která bude mit narozku, doufám...že je to dobrý..nebo mám vymyslet něco jiného?

Přátelství je..
jako poklad, jež v sobě skrývá
bohatství,
ne moc, ne peníze
lásku, štěstí, přátelství..
poklad co na dně moře
ukrytý, chráněn choboty
nikdo neprojde
ani mrtvý
ani císař,ani ty!

Přáteleství...
to není zkouška,
hra v nichž někdo vyhraje
cílem je,
jít ruku v ruce
s tím,
kdo život prohraje,
v pokru, možná v lásce
slzy derou se do očí
ty si to, co mému bytí
dále žít mi poručí!

Přátelství je..
nepodlehnout lžím a kazům
okolí
možná rozum, možná víra
přece jenom povolí..
to co drží,
je však něco
co každý jen tak nepoznal
je to pocit,
že to co dělám
jsem pro druhého dávno
dal!

Přátelství...
v to doufám stále
v to, že něco vítězí
že přece jenom
ve finále
přátelé smrt porazí!
to není přelud
ani chvíle
čemu já říkám důvěra!
to je láska
jež přešla míle
a vrací se zpět
dokola!

Přítel...
ten tě neopustí
prosí za tebe u Boha!
to je ten,
pro nějž nejsi jenom duše ubohá!
věří v tebe,
ve tvé cíle
nebojí se zklamání
že odejdeš
zradíš to,
co jeho mysl pohání!

Přátelství...
to není radost
chce to práci
námahu..
neustále,
každodeně
připraven říct:
"Pomohu!"
Autor klajusenka, 17.08.2008
Přečteno 629x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Carver, shakespeares, Modrý Anděl, okapovaroura
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Dost dobrý, líbí...*:)

26.10.2010 16:21:00 | PIPSQUEAK

Hezky řečeno.

15.05.2009 18:00:00 | Carver

dost vyzrálý názor...

06.09.2008 15:38:00 | shakespeares

...ať ti přátelství vydrží a klidně ji to dej :-)

17.08.2008 23:40:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí