Večerníček

Večerníček

Anotace: jedna pro děti...

Čepičku z novin složenou
v podpaží papírů pár.
Postavičky známé provází
obrazovkou po mnoho jar.

Tvářička dětská se jeví
duše dávno vyspělá.
Věk raději neříkejme
to se přece nedělá.

Dobrý večer přeje všem
i když jen chvíli pouhou.
Potom v klidu vydá se
na cestu dlouhou.

Hned jak se objeví
zmizí spory a hádky.
Z bedýnky kouzelné
nabízí svoje pohádky.

Seriály s dobrým koncem
příběhy pro dětské spaní.
Dobro v nich vždy vítězí
šanci nemá lhaní.

Rozpustilí včelí medvídci
jejich zážitky medem voní.
Trautenberka chamtivého
po horách Krakonoš honí.

Dva kutilové nezdolní
nerozluční kamarádi jsou.
Hajný Robátko a Jozefka
životem spolu jdou.

Co děje se v Syslově
řeknou hastrmani a bubáci.
Malý krtek v kalhotkách
odpočívá po práci.

Vochomůrka s Křemílkem
v chaloupce povidla vaří.
Rákosníčkovi neposednému
nad hlavou hvězdy září.

Ještě než psaní ukončím
jedno přání k dobru dám.
Večerníčku náš rozmilý
všechno nejlepší k narozeninám…
Autor Modrý Adept, 19.08.2005
Přečteno 438x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale u Mochumurky červené...Klokočí.
Večerníček je pěknýýýýýý.

04.09.2005 12:12:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí