Šachová partie

Šachová partie

Anotace: Kdo vyhraje je ve hvězdách

Nad šachovou partií, s figurkami z mahagonu
vedu dialog s bestií a přemítám v něm o svém skonu
a podle štěkání z ulice, si psi předávají zprávu
o noční cestě opilce, co skončil pozdě k ránu

Oči mám unavené, jediným svědkem je mi prázdná sklenice
čas obětovat posledního pěšáka na počest hynoucího měsíce
a pak jen tiše doufat, že mojí oslabenou obranou
mě soupeř nazavalí jednou ranou za druhou
Autor Fiktivně, 18.08.2008
Přečteno 354x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, okapovaroura, bez nápadu na přezdívku..., Psavec, poustevník Jirka, LauraKošinová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myšlenka zajímavá, jen zněla by líp, kdyby méně nebo více rýmů měla...

29.09.2011 14:03:00 | Anita Buchtová

Pěkná - jen ten alkohol raději s mírou... :-)

18.08.2008 08:08:00 | poustevník Jirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí