vonavá

vonavá

Anotace: ...

Pod krajkou hedvábnou,
zbyly dvě hvězdičky z noci,
z koláče sladkého
ujedl kdosi tvarohu,
a k němu naposled
pozdní káva zavoní,

to už ted jitřenka
na obzoru s pýchou se nosí,
a brzy ozáří
úsměvem svým oblohu,
a do našich příbytků skromných
svým teplem se nakloní,

hvězdičky pohasly
však pomněnky vykvetly
ve své kráse,
tam zaplůtkem v záhrádce
se jim daří,
kde louka je vonavá
tam roste tvůj smích,

tam s rosou ranní
kytička otvírá se,
tam milý zahradník
hospodaří,
když zahrádka plná je
slůvek Tvých laskavých...
Autor chalcedon, 18.08.2008
Přečteno 257x
Tipy 10
Poslední tipující: labuť, Psavec, Bíša, okapovaroura
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí