O morálce

O morálce

Anotace: :(

Sleduji dech, jak se zrychluje,
Sleduji pohyb, v tichu pokoje,
sleduji čas, plyne jak řeka,
sleduji život, který jí protéká.

Jsme ostrůvky v divoké řece,
co občas zalije žal,
smotáni do klubka v rodinné hrobce,
smutníme o tom, co život vzal.

Sníme své představy o suché zemi,
pijeme vodu z kalu svých slz,
krmíme bezvěrce o ráji v nebi,
ruce jsou od krve našich hrůz.

Bereme život na lehkou váhu,
stejně ho nikdy nepřežijem,
dokud jsou možnosti být u válu,
toť prioritou i hlavním cílem.

Chci se odpoutat od toho ostrova,
co činí se krásným však zhoubným jest,
musím svou řeku na jisto překonat,
pro slušné žití i vlastní čest.

Narozen dva roky po ruské okupaci
a dvacetpět let po válce,
vše zdálo se býti snazší,
nikoliv však v morálce.
Autor Ďábel sám, 19.08.2008
Přečteno 257x
Tipy 6
Poslední tipující: pejrak, Bíša, isisleo, Myrja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí