Za slunných nocí..

Za slunných nocí..

Anotace: ... pozbývám veškeré statečnosti a všechno, co kdy dávalo smysl, mi roztrhá představy na cucky... všechny sny a touhy rozpustí plynutí času a teprve pak si moje duše může oddechnout... je volná!

Pod návalem slz padám
do spánku hlubšího než oceán
a nekonečně brouzdám
bosýma nohama v ledu.

Špičkami prstů páru nabýrám
až s posvátnou opatrností
a k vrnění ulehám
jako siamská kočka.

Postupně procitám na úpatí kopce
v chudý sen plný krajek
a ústvit mi pomocí ovce
obrušuje bosé paty láskou.

Pomalu s lehkými obtížemi
zvedám se k prahu,
snad hvězdy pomůžou mi
a koně shromáždí.

Přeplněna zmatky
zahájím veškeré své snažení
a přes moje námitky
usedne do zbroje saň.

Kolikrát vysloví moji
motlitbu posmrtnou
a jak hluboko svoji
pustím děvu k moci?
Autor Cathleen Evans, 23.08.2008
Přečteno 249x
Tipy 2
Poslední tipující: okapovaroura, lapi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí