Slaměný blues

Slaměný blues

Anotace: text k zhudebnění

našla jsem slaměnej klobouk
lez po něm velkej šedej brouk
byl na věšáku v altánu
já zahlídla ho po ránu
když přišla jsem se nadýchnout

uprostřed půdy stará skříň
s úctou ji ráda obcházím
myslím že ze dřeva není
čeká tu na pohlazení
když jdu se večer nadýchnout

na půdě nebo v altánu
večer a nebo po ránu
jsou věci které hovoří
stejně je někdo odloží
jdou do sbírky šedejch krámů

ráda si zpívám starý blues
i když je líný na můj vkus
ráda si zpívám po ránu
když dýchám vůni altánu
i když mám ještě mladej vkus

v noci na půdě plný hrůz
si taky zpívám tohle blues
a tak zpívám pavučinám
a strach ten jenom předstírám
když jdu se večer nadýchnout

kdo dýchá a nic nevnímá
ten se mnou teď blues nezpívá
kdo ví jak voní v altánu
slaměnej klobouk po ránu
i skříň na půdě plný hrůz
tak ten si zpívá tohle blues
i když má ještě mladej vkus
Autor Elisha, 23.08.2008
Přečteno 231x
Tipy 3
Poslední tipující: okapovaroura, Holis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (8x)

Komentáře

Myslím že tvoje básně jsou dobré (i když mám ještě mladej vkus), nechceš napsat nějakou knihu? Teď vychází tolik věcí, že nějakou malou sbírku básní by ti určitě někdo vydal...

14.05.2009 21:10:00 | TheTruffle

Jo blues,to je moje parketa-o)

23.08.2008 22:37:00 | Holis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí