Je to ráj?

Je to ráj?

Anotace: Je ráj vážně rájem?

Na útesech korály,
jež z bájí jsme kdy znávali.
Živé jest tu všechno dost,
z duší neční žádná zlost.
Je to snad ráj? Či jsem mrtva?

Žádná pře, žádný lov,
k mluvě netřeba slov.
Vítr sotva listem hne,
slunce nesežehne.
Je to snad ráj? Či jsem mrtva?

Bez vůně, bez hladu, bez žízně pít,
bez chtíče, bez citu, prostě jen být.
Stejný sen, bez strachu, každičkou noc,
bez touhy být víc, míti moc.
Je to snad ráj? Či jsem mrtva?

Nedoufat, nesnít,
budoucnost nemít.
Jen dnes, teď a tady,
nemoci slyšet rady.
Rady duše, kterou nemít,
žádnou cestou nejít.
Je tohle ráj? Či je to smrt?

Ostrov plný zapomnění…
Ráj se v noční můru mění…
Je ráj smrtí? (Či smrt rájem?)
Autor Syddney, 24.08.2008
Přečteno 269x
Tipy 5
Poslední tipující: J.U. Ray, somewhere, whiolet
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím, jestli je to ráj. Každopádně, tahle věc je super(tip).

17.03.2009 22:33:00 | J.U. Ray

Být či nebýt? Toť otázka....spousta z nás si smrt idealizuje...myslím...i když nás fascinuje a zároveň děsí nehodlám poznat jestli je rájem, protože miluju lidi na tomto pekle...

08.09.2008 12:39:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí