Hledící ke hvězdám

Hledící ke hvězdám

Anotace: Věnováno jedné dívce s překvapujícími zájmy ... :-)

Kde jsi se tu vzala, černovlásko
Jsi snad hvězdné dítě zapomenutých dnů
A dávných epoch předalekých galaxií
Že Tvůj křehký zjev skrývá ocelovou vůli

A roztomilá hlavinka s ústy věčně k úsměvu připravenými
(A očima pronikavosti kovoobráběcích laserů)
Ukrývá Vesmír celý spoutaný Einsteinovými rovnicemi
S galaxiemi tančícími v důstojně pomalém rytmu
Neposednými mlhovinami a zrádnými supernovami
Exploze kterých však stvořily i atomy našich těl
(U Tebe v zvlášť působivém seskupení …)

Nelekají Tě ani plné tajemna černé díry
Před nimiž dosud klekla i fyzika
Tvá představivost pohrává si s nimi
Jak s přítulnými mazlíčky domácími
A mysl Tvá sviští hyperprostorem
S odvahou Galaktických admirálů
Po drahách korábů mezihvězdných
Autor Hary_nš, 21.08.2005
Přečteno 507x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Četla se mi jedním dechem. Jen mě děsí, jak málo lidí tohle dílo ohodnotilo. Možná bych se měla zastydět i já, neb jsem si Tvých krásných děl všimla teprv dnes.

08.09.2005 16:23:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí