wW I

wW I

Anotace: první světová válka...

Strach, smrad a hlína
Bláto, smrt a špína

Zákopy, země nikoho
Děla a pušky
Kostí a střepin mnoho
Na mase mušky

V zakopu major rozkaz dává
Bajonety a vpřed rukou mává

Běžíme, kolem krátery a dráty
Smrtka k nám natahuje hnáty

Dobíhám do díry zakop zvané
Tam vše jako by potrhané

Lidi i zvířata
Zbraně i k obědu kuřata

Pár živoucích bytostí jde proti mně
Na pušce bajonet
Vrazili mi ho do břich, jemně
A pak zní jen sonet

I sonet dozněl
U hrobu se teď řekne: ten štěstí neměl

I hrob zmizel v lese
A díry zarůstají
Teď jen ostružiny tam zrají
A mravenec větvičku nese…
Autor Shaamot., 25.08.2008
Přečteno 209x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí