Dnešní doba

Dnešní doba

Anotace: Něco jako rozhovor dědy s mladým klukem,přečti a mysli si o tom co chceš.

Poslouchal sem dědka jak si stěžuje
že ta dnešní mládež kouří hulí fetuje
prej když šel domu a vyndaval svazek klíčů
tak mu někdo na fasádu nakreslil sprejem číču
hlavně že ve škole je vedou k posraný demokracii
my musíme snášet ve vládě topolánkovu palici
povídám-dědo my učíme se že za vás to bylo horší
vy vyměnili rudou za modrou a řikáte nám jak je to teť lepší
hele mladej svět se zákonitě liší
ale dřív sme si byli všichni bližší
každej jen aby tě vokrad a otočil se k tobě zády
zatimco jeden chcípá hlady druhej má pálení žáhy
v děvětaosumdesátym byly ste schopný se za to bít
kapitalismus a demokracii chtěli ste mít
a když vláda padla mysleli ste si že přišel zázrak shora
a teď musíte platit už i u doktora
víš mladej já tu dlouho nebudu to uteče jakbysmet
ale vaše generace měla by se zamyslet
vy politici na platech si přidáte
a člověka nemocnýho pod mostem chcípnout necháte
dnešním světem hýbou peníze
kácíte lesy a ničíte remíze
všechno svádíte na dobu tehdejší
měli by ste si uvědomit co je v životě přednější
Autor inzenyr, 25.08.2008
Přečteno 239x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí