Vzpomínka na Slovácko

Vzpomínka na Slovácko

Anotace: Jelikož žiju na Moravě na Slovácku mám tuhle básničku ráda

Nebe dalo modré kamení,
louky květ a jitro píseň ptačí.
Padl hrozen k mému rameni,
jako hlava znavenému spáči.

Ještě vidím meruňkový sad,
navždy zůstane mi vzpomínka ta.
Tenkrát jsem si mohl natrhat,
plné kapsy vonícího zlata.

Nikde u nás nevoní!
A když chlapci pyšně zpívajíce,
vjeli tryskem do vsi na koni,
otřásly se všechny okenice.

Durancie, réva, meruňky,
ty snad jinde dozrávají,
když sáhne však zpěvák na strunky,
poznáš teprv krásu v tom kraji.

U nás tančívá se pomalu,
písnička je brzo dozpívaná.
Na Slovácku tisíc cimbálů,
vyhrávají až do rána.
Autor puffka, 25.08.2008
Přečteno 875x
Tipy 2
Poslední tipující: gentoo, saddova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ctvrta sloka- spatny rytmus, jinak povedena

25.08.2008 20:17:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí