Vím

Vím

Vím co mám dělat
kdy sedět, kdy vstát
vím jak mám mluvit
a jak se smát.
Vím co je láska
ale nevím proč milovat
vím život je sázka
co však v sázku dát?
Vím co je vztek
když chceš se rvát
vím co je stesk
kdy nechceš se smát.
Vím co je štěstí
je jako bájný grál
jednou zatneš pěsti
aby ses příště smál.
Vím co je skutečné
a co pouhý stín
co je však sen
co potom s tím
Theatrum mundi
jest naš svět
teď půjdu tudy
a o tom budu vyprávět.
Nevím jak žít
zda mám v životě místo
jen se musím pokusit
a nic mi nesmí být líto.
Autor prouteny kosik, 26.08.2008
Přečteno 297x
Tipy 2
Poslední tipující: NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mne zajímavá, ale působivá básenka, má to myšlenku a pocity, skvěle uzavřený konec. ST!

26.08.2008 18:33:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí