Kdy končí dětství . . . ?

Kdy končí dětství . . . ?

Anotace: I tak může vypadat život v ghettu. . .

Děvčátko s mandlovýma očima,
máš ponětí kdy dětství končí a život začíná ?
Víš, že oko je oknem do duše
i v děsivě mrazivé předtuše ?
Chůzi máš jako dospělá
a podbízivost ve tváři,
dětství končí když život začíná
a oči už naivně dětsky nezáří.

Děvčátko s vlasy barvy havraní,
co bradu jsi právě složila do dlaní,
tušíš co vše ti tenkrát otec vzal,
když prvně tě na chodník šlapat vykázal ?
Víš, že dětství obvykle ve třinácti nekončí
a dívky se ve třinácti s panenstvím neloučí ?

Děvčátko se zuby jako perličky
co právě slzu ukrýváš pod víčky,
upsalaś duši ďáblu mámení,
nejlepší úmysly na tom nic nezmění,
vždyť tenhle osud byl ti vložen do vínku
ve chvíli, kdy romská matka ti vázala peřinku.
Autor Ališa, 27.08.2008
Přečteno 544x
Tipy 3
Poslední tipující: shakespeares, Rozárenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavá úvaha...je to drsný, ale taková už je realita

31.08.2008 18:40:00 | shakespeares

dětství si nikdo z nás nevybral, stejně jako nikdo asi nemá právo ho soudit, ať už je jakékoliv

27.08.2008 21:39:00 | Rozárenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí