Poslední loď

Poslední loď

Z paluby lodi mávám
své lásce i svým přátelům.
Nesměle se odevzdávám
cizím krajinám a přístavům.

Vítr cuchá vlasy,
Hladí tvář, tiší hlasy.
Někdo přichází
a mým srdcem si hází.

Trochu optimismu?
Ta ironie!
Hořká realita
do duše mi ryje.

Růžová ustupuje,
syčím, jak zmije.
Takhle se žije?
Nebo už je konečná?

Chladný vánek... mlčí.
Nebo si brouká?
Tohle ti stačí?
Jenom se nesměle koukat?

Loď mizí za obzorem,
i já se vzdaluji.
Už není pod dozorem...
Slovo odchod hláskuji...
Autor Okřídlená Lištička, 30.08.2008
Přečteno 272x
Tipy 7
Poslední tipující: Aurora., sondulacek, Gabika, okapovaroura, SZN
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ne...

07.09.2009 18:55:00 | Okřídlená Lištička

Jonáš?

07.09.2009 17:43:00 | Fenceless

Moc pěkné **

Děkuji za komentář. O čem tedy je? :-)

30.08.2008 22:48:00 | Gabika

Přeji ti, ať tvá loď dopluje do přístavu...

30.08.2008 18:48:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí