Noc a den

Noc a den

Anotace: ...i na obloze se něco děje

Je noc.
Obloha černá,
jen hvězda má rande s měsícem.
Plují si tiše po nebi,
a uspávají celou zem.

Hvězdiček na nebi
je vážně na tisíc,
nad nimi jejich král,
bílý půlměsíc.

Každý z nás
tu svoji hvězdu určitě má,
a tak se ptá,
která z nich je tvá?

Ta malá světýlka
jsou pěkně rozmístěná,
celou noc utíkaj po nebi,
nejsou však unavená.

Až potom k ránu,
když my se chystáme vstát,
měsíc i hvězdy,
půjdou pak za hory spát.

takhle to chodí,
noc a den.
Měsíc se střídá se sluncem,
a zase naopak,
slunce pak střídá měsíc,
tak jako život
má svůj rub a líc.
Autor sondulacek, 01.09.2008
Přečteno 255x
Tipy 5
Poslední tipující: grázlík, Hannazka, jita.1965, dead-head
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Předposlední sloka je maličko přesycená minulým časem... potom a pak na 4 řádcích je celkem dost.
Jinak TP za myšlenku...

02.09.2008 16:30:00 | Hannazka

více si hlídej rytmus...

01.09.2008 19:11:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí